نیازمندی ها | رشت چه خبر | ثبت اطلاعات اصناف | درج تبلیغات | رسانه | همکاری | معرفی | ارتباط با ما
چهارشنبه ١٧ خرداد ١٤٠٢

|

بسم الله الرحمن الرحیم * "اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن * صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ * فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي كُلِّ سَاعَةٍ * وَلِيّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِيلًا وَ عَيْناً * حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِيهَا طَوِيلا" *
نظر سنجی
نظر شما درباره سایت چیست؟

ضعیف
متوسط
خوب
عالی

آخرین رویداد های سایت
اصول قانون اساسی درباره اقلیت های مذهبی صد در صد اجرا شده است
اصل نود قانون اساسي
در اصل 30 قانون اساسی
صدا و سیما - اصل 175 : قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
عمر باتری گلکسی نوت 7
ربات اختاپوسی
همایش یافته‌های پژوهشی ورزش
موسیقی امیدبخش و آثار فرهنگی جذاب
پتنت اپل
مایکروسافت اپلیکیشن کیبورد word flow
بازدید وزیر ارشاد از کتابخانه مرکزی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
بزودی امکان دریافت و برقراری تماس در واتس اپ
تبلت Galaxy Tab S
برگزاری همایش استانی
افتتاح پارک‌های الغدیر و فرشتگان
تاکسی هوایی ایرباس
هوش مصنوعی می تواند افسردگی‌شما را از روی عکس های اینستاگرام تشخیص دهد
۲۵۱ پروژه در هفته دولت در رشت
اختتامیه ماراتن برنامه نویسی هاکاتوریسم
الزامات گواهینامه فرودگاهی
test teleg 2
test telegram
test
ارزش سهام سامسونگ
مینی پروژکتورهای جدید LG
گلکسی نوت ۷ زیر تیغ
احداث تله‌کابین در کاروانسرای لات
بررسی اشعار نصرت رحمانی
نیکون دوربین D3400
آمار بازدید
بازدیدامروز: 459
بازدید کل : 7270931
صفحه اصلی > برگه فرهنگ > قومیت 

بیلیورد تبلیغاتی

استان گیلان دارای هویت قومی مشخص است. از دیرباز همزیستی اقوام مختلف در کنار یکدیگر، زمینه ساز محیط و شرایطی مناسب برای به اشتراک گذاری فرهنگ و آیین‌های آنان بوده و در نتیجه ایجاد چنین بستری، امکان پالایش و ویرایش فرهنگ و سنن آنها و به مرور زمان موجبات رشد و پیشرفت آنها میسر شده است و در این میان این استان با وجود اینکه یکی از کوچکترین استانهای ایران به شمار می‌رود اما با بهره‌مندی و برخورداری از همین ویژگی مهم یعنی تکثر قومیتی، از لحاظ فرهنگی در جایگاه بسیار ممتازی در کشور قرار دارد. اقوام مختلفی پیش از میلاد همچون کاسپیها، کادوسیها و آماردها در کرانهٔ دریای کاسپین ساکن بوده‌اند که دانشمندانی چون ریچارد فرای، املی کورت و رودیگر اشمیت آنان را آریایی محسوب کرده‌اند. امروزه نیز اقوام مختلفی از جمله گیلک، تالش، تات، گالش، کرد، لر، آذری در این استان شمالی ایران در کنار هم زندگی می‌کنند. همچنین ارامنه نیز در مرکز استان ساکن هستند و علاوه بر آن، بازماندگان لهستانی هم که در زمان جنگ دوم جهانی توسط شوروی سابق از اروپا به فلسطین کوچانده شده بودند، بعد از ورود به ایران از طریق گیلان، در این استان ساکن شدند. یکی از اقوام قدیمی و اصیل گیلان قوم گیلک است که از بازماندگان کاسپیها هستند که بیشترین جمعیت قومی گیلان را تشکیل می‌دهند و در بخش جلگه نشین گیلان یعنی رشت، لاهیجان، فومن و غیره زندگی می‌کنند. گیلکها به همراه تالشها و تات‌ها و گالش‌ها جز قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین اقوام در این استان به شمار می‌آیند. تالشها در غرب استان و بیشتر در شهرهای تالش، املش و اسالم و... ساکن هستند. به باور برخی از مورخین آنها از بازماندگان کادوسیان هستند. تات‌ها نیز در جنوب استان و در اطراف کوه درفک در بخش عمارلو ساکن هستند.برخی از پژوهشگران، آنها را از بازماندگان قوم پارسی ی دروپیک می‌دانند که در اطراف درفک ساکن بودند.بنا بر این نظریه، نام درفک نیز قبلاً دروپک بوده که به مرور زمان به درفک تغییر یافته است و با توجه به آثار به جا مانده مانند تصویر حکاکی شدهٔ سرباز هخامنشی در یکی از غارهای منطقه عمارلو یا آماردلو به نظر می‌رسد که این نظریه بیشتر مورد قبول قرار گیرد.

گالشها از اقوام دیگر ساکن در گیلان به شمار می‌آیند که در واقع، تیره‌ای از گیلک‌ها هستند که به گویش بسیار نزدیک به گیلکی صحبت می‌کنند و در نواحی کوهپایه‌ای خاور گیلان و باختر مازندران زندگی می‌کنند. نام گالش از گاولش به معنی گاوبان یا نگهبان گاو گرفته شده است. کردها نیز در رودبار و برخی آبادی‌های اطراف مانند سنگرود، زکابر، دسترز، زردکش، دگاسر، کرماک بالا و... زندگی می‌کنند که حدوداً سیصد سال پیش برای مبارزه با قوای روس تزاری از قوچان مشهد به رودبار گیلان توسط نادرشاه افشار کوچانده شده‌اند. لرها در لوشان و آذری‌ها بیشتر در منجیل و آستارا ساکن هستند.

گروه‌های قومی اصلی آن متعلق به شاخه شمال غربی گروه زبانهای ایرانیند. عمده‌ترینشان گیلک است که در جلگه مرکزی، حاشیه ساحلی شرقی و ارتفاعات جنوب غربی زندگی می‌کند. گیلکها بر اساس تفاوتهای گویشی و ویژگیهای اجتماعی فرهنگی به سه گروه تقسیم می‌شوند: گیلک رشتی و لاهیجانی، که به ترتیب در غرب و شرق جلگه زندگی می‌کنند، تفاوتهای کمی نشان می‌دهند، ولی گیلک گالشی یا دیلمی در کوه‌های جنوب شرقی زبان متفاوت و شیوه کشت و دامپروری متفاوتی با گیلک جلگه و تالشها که منطقه‌شان از کوهپایه تا دامنه البرز کشیده شده‌است دارند. گویش تاتی پیرامون رودبار تکلم می‌شود. به تازگی اندکی تازه‌وارد در استان استقرار یافته‌اند: دامداران کرد پرورش‌دهنده بوفالو در جلگه پخش شده‌اند، قبیله کرد عمارلو نامش را به بخش شرق بخش عمارلو (گیلان) یا رودبار داده، بازرگانان و ماهیگیران ترکدر ساحل از آستارا تا انزلی و کارمندان فارسی ادارات دولتی. نتیجتاً چندزبانگی قاعده سرتاسر استان است

.

گرشگردی

دیدنــــــی ها
تصــــــــــــاویر
صنایع دستی
معــــــــــرفی

اصناف

ثبت نـــــــــــــام
درج اطـــــلاعات
جســــتجــــــــو
فهرست اصناف
رسانه

آی رشـــــت
شهر مجازی
نشـــــــریات
اخــــــــــــبار
تبلیغات

درج تبلـــیغ
تعرفه تبلیغ
مزیت هـــا
مشاو ر ه
معرفی

دربـــــــاره
همکـــاران
استخـدام
عضــــویت
شبکه اجتماعی

تلگــــــــرام
اینستاگرام
فیــس بوک
تو یتــــــــــر

تمامي خدمات اين مرکز ، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.

© حقوق این سایت متعلق به مرکز خدمات و پشتیبانی سایبری استان گیلان می باشد. هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.

آی رشت را در گوگل محبوب کنید: